Câteodată Dumnezeu se simte singur

Cred într-unul Dumnezeu, atunci când sunt bolnav. Cred într-unul Dumnezeu, atunci când îmi merge rău. Cred într-unul Dumnezeu atunci când sunt pe moarte. Ne uităm în jur, şi tot ce vedem sunt probleme. Crize financiare, sentimentale şi nedreptăţi. Dacă lumea ar fi perfectă, ai mai crede în Dumnezeu? I-ai mai cere ajutorul? Probabil nu. Aşa că ce s-a gândit Fiinţa Supremă? Că şi Ea gândeşte la fel, în termeni omeneşti. Simpli. De ce să creez o lume fericită când sunt chemat numai la rău?

Din păcate cruciuliţa ce o porţi la gât, nu este un simbol, ci un ornament. Icoana? În mare pentru musafiri.

Ori, mai există un tip de credinţă. Îmi zicea o doamnă în vârstă din Bucovina, cum că la ei nu sunt cutremure că sunt credincioşi, nu ca în Vrancea. Vă las pe voi să trageţi concluziile.

Dumnezeu există astăzi doar în momente de durere, aşa că să nu vă miraţi dacă aceste momente vă urmăresc.

Câteodată Dumnezeu se simte singur.

Reclame
Published in: on februarie 1, 2010 at 3:32 am  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiublog.wordpress.com/2010/02/01/cateodata-dumnezeu-se-simte-singur/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariiLasă un comentariu

 1. Sti cum este omul…! Il crede pe Dumnezeu un bun prieten si aici intervine defectul omenesc „Prietenul la nevoie se cunoaste” si anume lacomia…omul gandindu-se numai la el, nu are puterea de a mai privii in jur la credinta lui !
  Dupa parerea mea Crestinismul se trimite din generatie in generatie precum o traditie! Cel care nu are nici un Dumnezeu, este posibil sa nu fie el de vina, pentru ca a avut o casa fara icoane si parinti fara credinta in Dumnezeu !

 2. Eu cred ca se simte singur foarte rar. Are foarte multe pe cap. Trebuie sa aiba grija de 6 miliarde de oameni (in acelasi timp), o gramada de animale, plante si alte lucruri marunte (ca deh, El este in toate, nu?). Din cele 6 miliarde, probabil unul sau doua baga rugaciuni la greu (si El trebuie macar sa le sorteze dpdv al prioritatilor, pentru a raspunde la cateva dintre ele), se mai lupta uneori si cu „partea adversa”…ce mai…e ocupat tare. Daca intamplator se plictiseste mai baga cate un cutremur prin Haiti sau China sa-si mentina creatiile la un numar rezonabil de guri cersetoare.

 3. Perfect adevarat….ne gandim la Dumnezeu doar cand suntem in impas, cand avem mai multa nevoie de el. Din pacate uitam ca el este pururea alaturi de noi si ca trebuie doar sa avem credinta in el. Uitam de El atunci cand putem sa ii multumim pentru fiecare clipa….
  Asa cum spune si Parintele Arsenie Boca: Dumnezeu nu uita de om asa cum uita omul de Dumnezeu!
  Sa speram ca aceasta Sfanta Inviere a Mantuitorului, sa ne aduca pe toti mai aproape de El si sa ne lumineze mintile si sufletele!

 4. Daca ma intrebi pe mine, Dumnezeu se simte singur cu adevarat, si nu atat singur, cat uitat, izolat intr-un ungher al sufletului, adus la suprafata numai in vremuri de restriste…din pacate traim intr-o lume in care credinta- cel putin la noi- nu-si mai gaseste locul, nu mai are cautare.Bisericile sunt pline cu trupuri, mai putin cu suflete……cati dintre noi am fost atenti la o slujba cap coada si nu ne-a zburat gandul la treburile lumesti? Suntem prea ancorati in lumea prezentului ca sa ne mai detasam pentru cele eterne.
  Dumnezeu este in fiecare dintre noi, suntem facuti dupa chipul si asemanarea SA si depinde de noi cat suntem cu El si ce facem pentru El.
  Un lucru este cert: Dumnezeu este bun si cautat doar atunci cand avem nevoie de El, cand rezolvarea situatiei in care ne aflam este in mainile Lui. Blaga spunea ca ” Vesnicia s-a nascut la sat”..din pacate si satul s-a ” modernizat”, iar lumea priveste in zare dupa vremurile demult apuse.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: