Micul ecran decide!

Oamenii s-au obişnuit prost. Au uitat sǎ gândeascǎ, fiindcǎ nu mai au de ce. Nu mai existǎ secrete, planuri ascunse. Televizorul îţi zice direct ce vrei sǎ auzi, ce trebuie sǎ auzi, te adoarme încetişor, uiţi ce înseamnǎ sǎ cauţi, uiţi cǎ existǎ sensuri ascunse. Emisiunile cretine, fǎcute pentru o bunǎ spǎlare a creierului, îi ating pânǎ şi pe cei care mai au ceva culturǎ. Reformǎ a modului de a gândi! Totul de-a gata, mulţumiţi cu ce vǎd, crezând ce vǎd, adorm şi uitǎ cǎ existǎ o adevǎratǎ lume ascunsǎ, subtilǎ, atât în cǎrţi, cât şi în conversaţii. Dar nu la TV. În fond, de ce sǎ cauţi, sǎ îţi baţi capul, oricum în spatele prostiei din micul ecran nu mai existǎ nimic. Şi iatǎ, cǎ aşa, începeţi sǎ purtaţi conversaţii cu oameni care nu spun tot ce gândesc, fiindcǎ se aşteaptǎ de la cei din faţǎ sǎ deducǎ singuri anumite idei, logice, de s-ar analiza mǎcar puţin structura şi modul de exprimare.
Omul nostru, obosit, dupǎ serviciu, obişnuit sǎ se relaxeze şi sǎ înveţe de la TV, nu înţelege nimic, ba mai mult, înţelege totul greşit, chiar pe dos, fiindcǎ nu cǎ nu ar vrea, dar nu ştie, nu mai are capacitatea sǎ analizeze o conversaţie care nu e “verde în faţǎ” şi nu mai înţelege discuţiile pe mai multe nivele. Mǎ întreb, voi, când citiţi o carte, observaţi câte planuri de acţiune se ascund în spatele poveştii principale? Un adevǎrat Univers, dar, din pǎcate, prea puţini mai au ochi sǎ îl vadǎ. Ei ştiu, cǎ în spatele TV-ului, nu mai existǎ nimic, nici plan secundar, nimic, aşa cǎ micul ecran a câştigat aceastǎ bǎtǎlie, şi astfel, ne închidem de bunǎ-voie, din obişnuinţǎ, mintea.

Reclame
Published in: on septembrie 28, 2010 at 2:17 am  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ovidiublog.wordpress.com/2010/09/28/micul-ecran-decide/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

 1. De ce crezi că i se mai spune tembelizor?

 2. Pe subiectul acesta s-ar putea discuta mult si bine, din pacate pe cat e de trist pe atat e de adevarat.

  Televiziunea nu mai e de mult ce ar trebui sa fie, e doar un mijloc de spalare a creierului si de a vinde (pardon promova servicii si produse, oameni etc). E trist totusi ca se face la maniera asta, sunt multi oameni indobitociti de televizor.

  Sper ca lumea sa se trezeasca incet incet, sper asta deoarece televiziunile se injosesc atat de mult incat sper ca omului de rand sa-i fie evident si sa-i fie sila de ceea ce se petrece pe „micul ecran” si sa nu mai accepte sa-i fie sfidata atat inteligenta cat si bunul simt.

  Repet ar fi foarte mult de povestit, dar poate lumea e prea ocupata cu asazisele emisiuni, stiri sau te mai mici ce seriale.

  PS Personal eu nu ma uit la televizor decat accidental!

  NUMAI BINE


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: